«لینک نوشت هایی در مورد CMS» یا «....!» ! : قسمت اول
CMS اصولا چی هست؟
CMS مخفف Content Management System به معنای سیستم مدیریت محتوا می باشد. این برنامه ها برای مدیریت راحت تر وبسایت ها، فروشگاه های مجازی و وبلاگ ها به کار می روند. بدون کمک این سیستم های مدیریتی مجبور خواهید بود برای هر بار به روز کردن (آپدیت) وبلاگ خود یک بار در قالب و کدهای آن تغییراتی را ایجاد کنید و این کار قطعا با دردسر فراوانی همراه خواهد بود. اما به کمک سیستم های مدیریت محتوا می توانید به راحتی وبلاگ و وبسایت خود را به روز کنید بدون اینکه در کارهای فنی، برنامه نویسی و طراحی سایت تخصص داشته باشد.
انواع سیستم های مدیریت محتوا:
سیستم های مدیریت محتوا به طور کلی به 5 شاخه اصلی تقسیم می شوند.
1- پورتال: پورتال یا CMS به سیستم مدیریت محتوایی گفته می شود که برای مدیریت تمام بخش های یک سایت اعم از اخبار، انجمن، گالری تصاویر، مقالات و... به کار می رود. مانند زوپس، مامبو، پی.اچ.پی. نیوک و... (توضیحات بیشتر در ادامه مقاله)
2- بلاگ: دسته از سیستم های مدیریت محتوا فقط برای به مدیریت وبلاگ ها به کار می روند. مانند موویبل تایپ، وردپرس و... (توضیحات بیشتر در ادامه مقاله)
3- تجارت الکترونیک: e-Commerce ها سیستم های مدیریت محتوایی هستند که برای مدیریت فروشگاه های مجازی کاربرد دارند. مانند زن کارت، osCommerce و phpShop. به دلیل نداشتن اطلاعات کافی به همین توضیحات بسنده می کنم.
4- ویکی: Wiki ها دسته ای از سیستم های مدیریت محتوا هستند که برای مدیریت گروهی سایت ها به کار می روند. ویکی پدیا معروف ترین سایت به این سبک است که بیش از چندین میلیون مقاله توسط اعضا در آن به نگارش در آمده است. (توضیحات بیشتر در ادامه مقاله)
5- مدیریت تخصصی: دسته از سیستم های مدیریت محتوا فقط برای مدیریت انجمن (نظیر php BB و vBulletin) و یا مدیریت گالری تصاویر به کار می روند. به دلیل قدرتمند نبودن این سیستم ها و کاربرد محدود آنها نیازی به توضیحات بیشتر نمی بینم.
... ادامه دارد. در مقاله بعد به مقایسه چند سیستم مدیریت محتوای قدرتمند وبسایت، معرفی کوتاهی از سیستم های مدیریت وبلاگ و ویکی ها و نیز معرفی سایت هایی در مورد سیستم های مدیریت محتوا می پردازیم.